Choď na obsah Choď na menu

Portugalsko

30. 1. 2018

Novým cestovateľským hitom pre rok 2018 je Portugalsko

Vyplašení turisti s terorizmom poznačeného Turecka či Tuniska začali s objavovaním Portugalska či Španielska už pred pár rokmi a zdá sa, že sa k nim pridávajú aj ďalší. Najmä Portugalsko sa dostalo do hľadáčika svetových médií pre rekordnú návštevnosť, ktorú dosiahlo vlani. Prišlo sem o 12 percent viac turistov ako rok predtým.S počtom 12,7 milióna turistov sa krajina stáva novým hitom aj pre rok 2018.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt portugalsko

Pribúdajú stovky hotelov

Predbežné údaje z Národného štatistického inštitútu tiež ukázali, že celkové príjmy hotelov situovaných na pobreží Antlantiku vzrástli o takmer 17 percent na 3,4 miliardy eur.Cestovný ruch rastie stabilne od roku 2011. Naprieč Portugalskom vznikajú stovky nových hotelov a tisícky zrekonštruovaných apartmánov.

Surferské rekordy

Portugalskými lákadlami sú piesočnaté pláže, stredoveké hrady, golf. Aj strava patrí medzi najlacnejšie v západnej Európe.Aktuálne je vychytenou surferskou destináciou portugalské letovisko Nazare. Francúz Hugo Vau tu 17. januára surfoval na 35-metrovej vlne a zrejme pokoril doterajší svetový rekord z roku 2011. Ten drží Gaerret McNamara, ktorý na pláži Praia do Norte surfoval na 23-metrovej vlne.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt portugalsko